Alle kan meditere

Som udgangspunkt kan alle mennesker træne meditation.                                                                                Meditation on stream - long exposure

Jeg anbefaler samtidig at, hvis du indtager psykofarmaka, har en psykiatrisk diagnose eller er under udredning, at tage en snak med din behandlende læge/psykiater, før du går i gang med at meditere, hvad enten det er på et kursus eller hjemme i stuen på egen hånd. Din psykiater kender til din medicin du indtager og kan give dig et praj om, hvor hvidt meditation kan være et gavnligt redskab for dig.

Den gode nyhed er at vi ikke kan mediterere på en forkert måde. Vi kan højest “ikke” meditere.

Hvad kræver det af dig?

Det er med meditation som med så meget andet, det kræver træning. Har du nogensinde mødt en sportsmand som ikke træner. Du kan læse mange bøger og høre mange foredrag, men ingen kan fortælle dig eller lære dig at kende dig selv. Det er lidt ligesom at spise. Du bliver ikke mæt af at tjeneren på en restaurant fortæller dig, hvad der er på menukortet og bagefter fortæller dig, hvordan maden er tilberedt. For at få glade af næringsstofferne, bliver du nødt til at spise maden selv.

Den kræver med andre ord, at du har tid og disciplin til at praktisere meditation i din hverdag og at du er villig til at  møde og anerkende dine tanker og følelser.

I meditationen iagttager vi vores egne tanker og følelser og rummer dem, også selv om de er negative. Lige så snart vi ikke prøver at flygte fra dem, men blot anerkende at de er der, bliver det sværere at lade sig rive med, næste gang vi møder den. Det kræver mod at være vidne til sine egne tanker og blive bevidst om følelserne der hænger ved disse tanker.

Vigtigst af alt

Det er vigtigt at vi mennesker ikke får proppet det ned i halsen, men at vi ser det som en mulighed. Nogle mennesker bruger det til at nedsætte angst i forhold til præstationer andre tager det til sig og bruger det dagligt for at komme ned i gear, cooping i forhold til stress og konflikter.

Det vigtigste er at vi føler at vi har en frihed til at bruge det, som vi føler det bedst og at vi bliver givet muligheden.

Vi vil i hvert tilfælde gerne være med til at give dig den mulighed.

Læs også:   Hvorfor meditation    Hvad giver meditation os    Alle kan meditere

Har du fået blod på tanden til at prøve på egen hånd, kan du følge mit 10 dages kursus eller du kan kigge ind i redskabsskur

Rigtig god fornøjelse